מאת: ויקיפדיה ישראל
מורשתה של הכח עמידר רמת גן מתחילה בהכח וינה, מועדון כדורגל שנוסד בשנת 1909 על ידי ציונים אוסטרים, ובעונת 1924/1925 זכה באליפות אוסטריה. הקבוצה הייתה מפורסמת בקרב הקהילות היהודיות ברחבי אירופה, בעיקר בשנות ה-20. בשנים 1924 ו-1925 ביקרה הכח וינה פעמיים בארץ ישראל שתחת המנדט הבריטי והתקבלה על ידי היישוב היהודי. ב-1935 נרשמה לראשונה קבוצת הכח למשחקי ליגה וגביע בארץ ישראל. מאמנה היה פסח קסטנבוים, ששיחק קודם לכן ב"הכח ברלין", ומרבית חברי הקבוצה שיחקו בקבוצות השונות של "הכח" באירופה. הקבוצה שהייתה במצוקה של ציוד זכתה לסיוע של אוסטריה וינה ששלחה לה מדים בצבע סגול, אלו המדים שמשמשים את שחקני הקבוצה עד היום. הקבוצה שיחקה במשך שנתיים, בהן הגיעה למשחק גמר הגביע ולמקום שלישי בצמרת הליגה. למרות ההישגים, התפרקה הקבוצה, בעיקר בגלל גילם המבוגר של השחקנים.
הכח תל אביב
ב-1934 שוב קמה התארגנות של יוצאי "הכח", ביוזמתו של אגון יון (שהיה שופט כדורגל בכיר) וארתור באר. הם אספו חלק מהשחקנים לשעבר שנאלצו לפרוש מהקבוצות האירופאיות בעקבות האנשלוס והתגברות האנטישמיות באירופה. ב-1934, כבר בשנתה הראשונה, נרשמה הקבוצה, הכח תל אביב בהתאחדות לכדורגל ושיחקה בליגה הראשונה בעונת 1934/1935, כשנה לאחר הקמתה, תחת שרביטו של המאמן א. לוינגר, שחקן מקצועי מברטיסלאבה. בעונת 1936 סיימה הכח תל אביב כסגנית הליגה הארץ-ישראלית (הליגה הבכירה בישראל לפני קום המדינה) שנייה רק למכבי תל אביב שזכתה באליפות ההיסטורית הראשונה שלה. בשנים הבאות הצטרפו אליה כוכבים כמו וילי ברגר, פרי נויפלד, וליאו גליה. עונת 1944/1945 הייתה העונה האחרונה של הקבוצה בליגה הראשונה לפני קום המדינה.
ב-1949 התאחדה הקבוצה עם קבוצת פרבר תל אביבית משכונת שפירא שנקראה השחר הכפיר. הקבוצה המאוחדת צירפה לשורותיה כוכבים נוספים כמו שלמה לוי, אך המשיכה להישאר בליגה השנייה. ב-1954 השתנה מערך הליגות והוקמה הליגה הלאומית, והקבוצה עברה לשחק בליגה א'.
הכח רמת גן
ב-1959 התאחדה הכח תל אביב עם מכבי רמת גן וביחד יצרו השתיים את הכח מכבי רמת גן. מגרשה של הקבוצה הרמת גנית, מגרש גלי גיל, היה למגרשה הביתי של הקבוצה המאוחדת שחיזקה את שורותיה בשחקני רכש חדשים ובמאמן - חנוך מרדכוביץ', שחקן הנבחרת הלאומית לשעבר.
ב-1962 עלתה הקבוצה לליגה הלאומית, וזכתה בשתי אליפויות ובשני גביעים מאמצע שנות ה-60 עד אמצע שנות ה-70.
בשנות ה-80 החל מצב הקבוצה להדרדר, כאשר בשנת 1988 ירדה הקבוצה לליגה השלישית, ועלתה בחזרה ללאומית לאחר שלוש שנים. בעונת 1993/1994 נקשר שמו של המועדון לפרשיית מכירת משחקים. הקבוצה נענשה בצורה קשה של הפחתת נקודות ושחקנה הזר, ויקטור מגלינץ', שהורשע בפרשה, הורחק לצמיתות ממגרשי הכדורגל בארץ.
לאחר פרשת מכירת המשחקים, עבר המועדון לידיו של עו"ד ידין מכנס, שהבטיח לשקם את תדמיתו של המועדון. בשנים 1995–2000, סומנה הכח בפתיחת כל עונה כמועמדת לעלייה, אולם לא מימשה את הציפיות. באחת העונות הייתה קרובה הכח לעלייה, אולם סיימה שלישית אחרי הפועל כפר סבא, שסיימה שנייה בזכות יחס שערים טוב יותר.
מצבה הכלכלי של הקבוצה הורע בתחילת שנות ה-2000, והקבוצה עמדה על סף פירוק בשנת 2002, עת הייתה בליגה השנייה. יו"ר הרשות לבקרה תקציבית הכריז על פשיטת רגל של הקבוצה והוריד אותה חזרה לליגה השלישית. עד לתחילת העונה שלאחר מכן היה ספק רב האם הקבוצה תמשיך להתקיים, אך לבסוף גייסו אוהדיה את הכסף הדרוש להצלתה. בסיום אותה עונה חזרה הכח רמת גן לליגה הלאומית.